marți, 7 iunie 2011

Concurs luna iunie

Dragilor, 

Tocmai ce s-a deschis concursul pentru luna iunie. 

De data aceasta ne vom concentra atentia asupra corpurilor de iluminat si vom arata ce se intampla cu ele dupa ce nu ne mai fac lumina in casa. Sunt aruncate la cosul de gunoi? Sunt colectate selectiv in centre specializate? Sunt refolosite pentru proiecte creative?

Aratati-ne voi care e soarta lor si noi va premiem cu aparate foto si alte surprize.
Asteptam fotografiile sau filmuletele voastre la contact@ecopaparazzi.ro pana pe 7 iulie.

Succes!

(puteti vedea regulamentul aici iar lucrarile inscrise deja in concurs aici)


Stiati ca...

- un bec ecologic consuma cu 80% mai putina energie decat un bec obisnuit? In plus, becul ecologic/economic are o durata de viata de aproape 7 ori mai mare.
- aproximativ 95% din energia consumata de un bec incandescent este emisa sub forma de caldura, doar 5% fiind emisa ca lumina vizibila? In comparatie, becul economic fluorescent transforma in lumina peste 22% din energia consumata
- componentele din care este alcatuit un bec fluorescent (economic) nu sunt ecologice - continutul in mercur este foarte toxic si daunator pentru mediu si pentru oameni. De aceea este foarte important ca atunci cand nu mai functioneaza, aceste becuri sa fie reciclate.
- la momentul actual, doar 5 - 10% din becurile fluorescente sunt reciclate corespunzator.
- dintre sursele de iluminat, tuburile de neon se recicleaza aproape in intregime? Din acestea se refoloseste sticla si diverse metale, care se reintroduc in ciclul productiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu